Tailerrak txikiekin: sukaldaritza (2)

20151013_114632Hilabete hauetan zehar, eskolako txikiak hiru tailerretan parte hartzen aro dira: sukaldaritza, batukada eta plastika.

Sukaldaritza tailerrean, chef-kamiseta txuriak jantzita, plater goxo-goxoak prestatzen dituzte. Jaki ezberdinen testura, usai, kolore, eta abarrean erreparatu, arrautzak kraskatu, irabiatu, pisatu, moztu, denbora neurtu… hamaika lan egin behar izaten dituzte sukaldariek. Esperientzian oinarrituz, haurrek nozio ezberdinak barneratzeaz gain, autonomian aurrera egiten dute eta gainera, elikaduraren mundura  modu ludiko eta positiboan hurbiltzen dira.  Txokolatezko bizkotxo goxoak, fruta brotxetak eta sagutxoak atera dira eskolako sukaldetik. Eta hirugarren tailerrean zer egingo ote dute? Sorpresa…  (Irudiak)

P1230038A lo largo de estos meses, los más txikis de la escuela están participando en tres talleres: cocina, batucada y plástica.

En el taller de cocina, ataviados con sus camisetas blancas de chef, han preparado exquisitos platos. Estos pequeños cocineros/as han sentido las diferentes texturas, olores, colores, etc. de los alimentos, han batido, pesado,  cortado, medido tiempos… son muchos los trabajos a realizar. A partir de experiencias, interiorizan diferentes nociones, ganan en autonomía y además se aproximan a los alimentos y la comida de forma lúdica y positiva. De la “cocina” de la escuela han salido bizcochos de chocolate, brochetas de fruta y riquísimos ratoncitos. ¿Qué cocinarán en los siguientes talleres? Ummm, sorpresa… (Imágenes)

Deja una respuesta

Tu email nunca se publicará.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.